Bør du ha med fagfolk på visningen?

bor-du-ha-med-fagfolk-under-visningen

Dersom man oppdager urovekkende forhold i dokumentene eller på visningen, bør det vurderes å ta med fagfolk på visningen for å utrede forholdet nærmere. Dette er spesielt viktig dersom ikke selgeren går med på en avtale om at han skal ha risikoen for forholdet. Du kan også engasjere en fagmann til å skrive en full tilstandsrapport på boligen.

Ofte står det i salgsprospekter at kjøperne oppfordres til å ta med en fagmann på visningen. Selgeren vil gjerne bruke dette som et argument, og vil hevde at du som kjøpte boligen dermed ikke har et krav.

En risiko ved å ta med fagfolk på visninger, er at det vil være enklere for selgeren å gjøre gjeldende at kjøperen burde oppdaget forskjellige svakheter på visningen som følge av at man hadde med sakkyndige. Av denne grunn er det viktig at man også bruker dyktige fagfolk. En dårlig fagmann vil kunne være mer til skade enn nytte.

Man kan videre merke seg at det normalt ikke er et poeng å gjøre selgeren oppmerksom på at man har med en fagmann, av samme grunn som man ikke selv bør utgi seg for å være spesielt kyndig. Et unntak gjelder om man bruker dette som et argument for at man ønsker et bestemt forbehold i budet. Et annet unntak er hvis du ønsker å sende en uttalelse fra fagmannen til selgeren oppmerksom på feil, som han i så fall vil plikte å opplyse andre kjøpere av boligen om.

Dersom tiden blir knapp før budgivningen, kan det brukes som et argument for å ta en forbehold i budet. Skriv da at man ikke har fått anledning til å ta med en sakkyndig på visning på grunn av mangel på tid. Det samme kan gjøres dersom du har kjøpt «usett», dvs. uten å gå på visningen.

Relevante artikler:


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *