Boligkjøperforsikring: trenger du det?

boligkjoperforsikring-trenger-du-det

Boligkjøperforsikringen er motvekten til selgers eierskifteforsikring, og har kommet som et svar på nettopp dette. Det er lett for kjøper av en bolig å føle seg ganske liten når man står mot eierskifteforsikringsselskapet i en boligtvist. Ofte blir reklamasjoner på feil og bolig som kjøper finner avslått tvert av forsikringsselskapenes advokater, og desverre havner flere saken en kanskje nødvendig i rettssystemet.

Gjennom boligkjøperforsikringen får du som kjøper bolig tilgang til juridisk hjelp hvis du havner i en tvist med selger av boligen. De fleste boligkjøperforsikringer dekker både juridisk bistand og økonomisk bistand til å fremskaffe taksrapporter og annen nødvendig dokumentasjon for å kunne dokumentere dine krav mot selger. Dessuten inkluderer forsikringen advokater som fører saken i retten for deg hvis dette skulle være nødvendig.

Alt dette høres jo vel og bra ut, men før du tegner boligkjøperforsikring så kan det være greit å huske på at du også kan få dekket mye av det samme gjennom de fleste villa- og innboforsikringer. Disse forsikringene har som regel en rettshjelpsforsikring, som dekker advokatutgifter i forbindelse med en eventuell boligtvist. Du bør derfor sjekke med dine andre forsikringsselskap hva du eventuelt kan få dekket igjennom dem før du eventuelt velger å tegne en boligkjøperforsikring.

Relevante artikler:


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *