Kjøpe bolig: tidspunktet for overtakelsen

Ovetakelsestidspunktet er som regel bestemt i kjøpekontrakten. Som oftest vil partene få et skjema av megler samt beskjed om at de må fylle ut dette og underskrive når overtakelsen skjer.

Hvis megler har glemt å utlevere et slikt skjema eller ikke har gitt partene beskjed om at partene skal foreta overtakelsen sammen, eller megler ikke har vært benyttet i boligkjøpet, bør både selger og megler passe på at de møtes for å gå igjennom boligen ved overtakelsen.

Risikoen går som regel over på kjøperen fra det tidspunktet han har tatt den i bruk (overtakelsen). Når risikoen for eiendommen har gått over på kjøperen, faller ikke kjøperens plikt til å innbetale hele kjøpesummen bort ved et boligen blir ødelagt eller skadet ved en hendelse som ikke selgeren svarer for.

Les også: Eierskifteforsikring – trenger du det?

Vanligvis er boligen forsikret av selgeren (selgeres bolig-/hus- og hjemforsikring) frem til overtakelsen, og da trer kjøperen inn i selgers rettigheter etter forsikringen fra det tidspunkt kjøpeavtalen ble bindende.

Hvis ikke tidspunktet for overlevering av boligen er avtalt mellom partene, kan kjøperen kreve å få overta boligen ved tredje månedsskifte etter at bindende kjøpeavtale ble inngått.

Les også: Husk dokumentavgift!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *