Husleiekontrakt

Har du behov for en god husleiekontrakt så kan vi tilby vår egen nedlastbare kontrakt som dekker det meste du bør tenke på når du leier ut bolig. Vår husleiekontrakt koster kun 79 kroner, og kan brukes flere ganger.
Etter betaling blir du automatisk sendt til nedlastningssiden for der Husleiekontrakten kan lastes ned. Blir du ikke automatisk sendt videre klikker du på linken «Gå tilbake til forhandleren» under betalingsbekreftelsen, og du vil bli sendt til nedlastningssiden.

Opplever du problemer med nedlastningen av vår husleiekontrakt? Ta kontakt med oss!

Utleie av bolig reguleres av husleieloven.

Husleieloven er som hovedregel ufravikelig til ugunst for leietaker i boligforhold, jf. husleieloven § 1-2, det vil si at utleier må forholde seg til husleielovens bestemmelser når man skriver husleiekontrakt. Dette betyr ikke at husleiekontrakten blir ugyldig når den inneholder bestemmelser som er i strid med husleielovens bestemmelser. Hvis husleiekontrakten inneholder bestemmelser som stider mot leietakers rettigheter i husleieloven, ser man bort i fra den enkelte bestemmelse i husleiekontrakten. Resten av husleiekontrakten er  allikevel gyldig.

Krav om skriftlig husleiekontrakt?

En avtale om leie av bolig kan gjøres skriftlig eller muntlig, og en muntlig avtale er like bindende som en skriftlig. Men hvis man har inngått en muntlig avtale, så kan begge partene kreve at avtalen settes opp skriftlig, jf. husleieloven § 1-4. Dette gjør man i en husleiekontrakt.

En husleiekontrakt er meget viktig for å kunne dokumentere hva som er avtalt i leieforholdet. Vi vil derfor anbefale at man alltid setter opp en husleiekontrakt ved inngåelse av leieavtale.

Adgangen til å fravike husleieloven i husleiekontrakten.

Husleieloven åpner i stor grad for at man kan avtale seg bort fra lovens bestemmelser i husleiekontrakten, også for avikende avtaler som stiller leietakeren i en dårligere stilling enn etter loven. Dette gjelder for eksempel i bestemmelsene om vedlikeholdsplikt i husleieloven § 5-3, og i bestemmelsene om oppsigelsesfrist i husleieloven § 9-6. Det som kjennetegner bestemmelser som kan fravikes i husleiekontrakten er at loven sier «hvor ikke annet er avtalt» eller «kan fravikes i avtale».

En viktig bestemmelse i husleieloven som kan fravikes i husleiekontrakten er reglene om utleiers og leietakers vedlikeholdsansvar. Husleieloven legger det meste av vedlikeholdet på utleier, men det er mulig å øke leietakers vedlikeholdsplikt i en husleiekontrakt.

Se også vår nedlastbare mal for oppsigelse av leiekontrakt

Ønsker til tilgang til andre husleiekontrakter, så er det flere aktører som tilbyr leiekontrakter på nett.

 

Relevante artikler:

 

 

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *