Registrere lite sameie i Brønnøysundregisteret

Spørsmål: Vi er et lite sameie på kun fem seksjoner. I forbindelse med søknad om opptak av felles lån i banken krever banken et organisasjonsnummer. For å få dette må vi registrere oss i Brønnøysundregisteret. Er dette noe vi som et lite sameie egentlig er pliktig til å gjøre, og hvordan går vi frem?

Svar: Som eierseksjonsameie med mindre enn ni seksjoner, har dere ingen registreringsplikt i Brønnøysundregistrene. Sameier med mer enn ni seksjoner har plikt til å registrere seg i Foretaksregisteret. Dere kan likevel velge å registrere dere frivillig i Foretaksregisteret for å f.eks. få et organisasjonsnummer som dere trenger for å opprette en felles bankkonto. Registrering i foretaksregisteret koster et par tusenlapper, og her registrerer dere dere som eierseksjonssameie (https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Registrere/Registrere-foretaket/Om-registrering-i-Foretaksregisteret/Frivillig-registrering-i-Foretaksregisteret/).

Dere kan også velge å registrere dere i Enhetsregisteret som lag/forening. Dette vil også gi dere et organisasjonsnummer, og registrering her er gratis. Begge deler vil gi dere muligheten til å opprette en bankkonto med organisasjonsnummer. Er dere registrert i Enhetsregisteret, kan dere senere velge å også registrere dere i Foretaksregisteret dersom dette er noe banken krever i forbindelse med eventuelle låneopptak o.l.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *