Klager på lakkskader på Tesla

Det er mange klager på Tesla kjøp som ankommer Forbrukerrådet og advokater som spesialiserer seg på bilkjøp.

Mange av klagene gjelder lakkeringen.

Forventinger om prikkfri lakkering fra fabrikken

I den grad vi snakker om en helt ny bil, er selvfølgelig forventningen at denne skal være holde høy kvalitet. 

Fabrikklakken er også regnet for å være mye bedre enn det som kan foretas ved omlakkering eller ved utbedringer med reparasjonslakk. Den originale lakken er mer motstandsdyktig og den holder lenger.

Det er derfor ikke noe å si på at kjøperen er misfornøyd hvis det viser at de lakkeringen som er utført på akkurat hans modell ikke holder mål.

Det er flere klager som er behandlet rundt dette i Forbrukerklageutvalget. Det er saker hvor de som klager har fått både prisavslag og erstatning. Noen ganger har de også fått medhold i heving av kjøpet. Det betyr at de leverer bilen og får pengene igjen.

Mange kjøpere går også til det skrittet å be om advokathjelp for å bli hørt. Spesialister som Biladvokat.no har erfaring i å vurdere hvilke saker det er mulig å få gjort noe med, og om det har noen hensikt å forfølge dem med krav om kompensasjon fra selger.

Du kan kreve retting

Hvis du kjøper en vare, om det er en bil eller noe annet, har selgeren alltid en rett til å fikse den før du går videre med saken.

Når det gjelder bil er spørsmålet om feilen eller mangelen kan utbedres på et verksted, eller om det kan ordnes med å bytte ut en komponent.

En feil ved lakken kan rettes ved å legge på ny lakk. 

Kjøper du Teslaen ny, er det en forutsetning at lakkeringen er feilfri. Det vil være berettiget at selgeren fikser dette hvis du oppdager noen mangler her.

Husk at du må melde fra om feilen så fort du oppdager den, og iallfall innen rimelig tid. Dette er gjerne oppfattet som innen to uker.

Kjøper du den brukt, bør selgeren opplyse om feil han kjenner til ved bilen. Er dette opplyst ved kjøpet, vil du ikke ha krav på retting.

Prisavslag eller heving?

Hvis selgeren ikke utfører retting, eller det blir gjort på dårlig måte, kan du be om prisavslag eller i alvorligere tilfeller heve kjøpet.

Det er et spørsmål hvor stort et slit prisavslag skal være, men det må tas et utgangspunkt i fallet på markedsverdi. Hvor mye vil du få hvis du selger bilen med lakkskade sammenliknet med uten?

Det skal en del mer til for å heve kjøpet. Det kan likevel bli et utfall der selger ikke samarbeider og det er andre mangler med bilen i tillegg.

Andre klager på Tesla

Det er ikke bare lakkeringen folk klager etter et kjøp av en Tesla el-bil. Ladeproblemer og rekkevidde er også gjengangere.

Forhåpentligvis vil Tesla kunne rette opp disse problemene i de nye modellene som snart kommer på markedet.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *