Erstatning ved byggebråk?

Hvis byggebråk forstyrrer søvnen din, kan det være mulig å kreve erstatning fra byggherren eller entreprenøren. Dette vil imidlertid avhenge av flere faktorer, som om byggeaktiviteten er i strid med lokale forskrifter eller tillatelser, og om det er forventet at byggeaktiviteten vil forårsake støy og forstyrrelser. Hvis byggeaktiviteten er i strid med lokale forskrifter eller tillatelser, kan du ha rett til å kreve erstatning for forstyrrelser og ulemper som forårsakes av byggebråket. Dette kan omfatte både tap av nattesøvn, forstyrrelser i daglige aktiviteter og generell livskvalitet.

Det er viktig å dokumentere tidspunktet og varigheten av byggebråket, og å samle bevis for at byggeaktiviteten er i strid med lokale forskrifter eller tillatelser. Dette kan inkludere korrespondanse med lokale myndigheter, tillatelsesdokumenter og eventuelle klager som er sendt inn. Du må angi hvilke konkrete forstyrrelser det har forårsaket for din søvn og generelle livskvalitet. Hvis du har naboer eller andre vitner som kan bekrefte byggebråket, kan det også være til hjelp.

Hvis entreprenøren nekter på bråk som du mener de har forårsaket, kan det være lurt å prøve å løse problemet på en fredelig måte før du tar mer formelle skritt. Du kan prøve å snakke med entreprenøren og forklare situasjonen på en saklig måte, og be om at de reduserer støyen.

Hvis entreprenøren fortsatt nekter for at de forårsaker bråk, kan du vurdere å ta kontakt med lokale myndigheter eller en advokat for å få råd om hva du kan gjøre for å løse problemet. De kan hjelpe deg med å vurdere om entreprenøren har brutt lokale forskrifter eller tillatelser, og hva som kan gjøres for å håndheve disse.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *