Kjøpe Bitcoin? Slik går du frem (steg for steg)

Bitcoin er på alles lepper om dagen, og du har kommet hit fordi du ønsker å kjøpe Bitcoin. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at verdien av Bitcoins stadig når nye høyder. Når det gjelder valutainvestering så er det ingen valutaer som er like attraktive som Bitcoin. Den nye bølgen av kryptovalutaer, som er helt desentralisert og ikke knyttet til noen myndigheter, har blitt en hit for millioner av investorer verden rundt og har på få år økt i verdi raskere enn noe annet investeringsobjekt i historien. I Bitcoin sine fire første leveår gitt valutaen fra å være verdt 0.01 dollar til over 1250 dollar. I dag er Bitcoin verdt utrolige 7000 dollar, og kun det siste året har verdien på Bitcoin steget med rundt 5000 dollar. Samtidig er Bitcoin et av de mest volatile investeringsobjektene på markedet. Dersom du vurderer å kjøpe Bitcoin er det derfor et par ting du bør vite først.

Dette har jeg ikke tid til å sette meg inn i. Send meg direkte til Coinbase så jeg kan kjøpe mine første Bitcoins.

Fra null til gull

For det første er det viktig at du kjenner til prinsippene bak Bitcoin før du kjøper. Bitcoin er desentralisert, noe som betyr at det valutaen ikke kontrolleres av en sentralbank eller myndighet. Bitcoin har ingen fysisk form, og eksisterer kun som en kryptert digital kode. Bitcoin er regulert av de som skapte valutaen, men ingen vet helt sikkert hvem dette egentlig er. Det man vet er at det kun vil eksistere 21 millioner Bitcoins, og at antallet Bitcoins øker stadig ved hjelp av mining (noe som er en komplisert prosess som kan sammenliknes med gullgraving). Per nå er det ca. 15 millioner Bitcoins i omløp, men hver Bitcoin skal splittes opp ”uendelig”, slik at det vil være nok til alle som vil kjøpe.

Så la oss forsøke å forstå hvorfor Bitcoin har økt raskere i verdi enn noe annet finansielt instrument i historien. I begynnelsen var ikke Bitcoin så veldig populært. Det var en kryptovaluta som var kun for tech-nerder og andre spesielt interesserte, og veldig få betalingssteder aksepterte Bitcoin. Den første fysiske kjøpet med Bitcoin var faktisk en bestilling av to pizzaer for 10 000 Bitcoins. Til sammenligning som er 10 000 Bitcoins i dag verdt rundt 70 millioner norske kroner. Dyre pizzaer med andre ord. Etterhvert som stadig flere butikker aksepterte Bitcoin gitt verdien av valutaen sakte med sikkert opp. På samme tid ble stadig flere fasinert av tanken på en desentralisert valuta, og prisene begynte å øke kraftig.

En berg-og-dalbane tur

Siden skapelsen av Bitcoin så har valutaen hatt nådd mange fjelltopper og hatt mange bølgedaler. Verdien av Bitcoin har flere ganger ”krasjet” fra store høyder, og å investere i Bitcoin har på mange måter vært som en berg-og-dalbanetur. I 2016 og 2017 har imidlertid verdien av Bitcoin nådd stadig nye høydetopper. For mange blir Bitcoin nå ansett som et reelt alternativ til gull i tider der finansmarkedene er usikre. Til forskjell fra tradisjonelle valutaer, som påvirkes i svingninger i økonomien, så påvirkes ikke Bitcoin av dette. En viktig grunn til at Bitcoin fortsatt har potensiale til å øke kraftig i verdi er at Kina nå virkelig har begynt å få øynene opp for Bitcoin. Noen mener Bitcoin kan være verdt så mye som 150 000 dollar innen fem år. Det er imidlertid umulig å si hva som er ”riktig” verdi for Bitcoin i fremtiden. En ting som er sikkert er at Bitcoin og andre kryptovalutaer nok har kommet for å bli.

Les også: Guide til å kjøpe Binance Coin (BNB)

Kjøpe Bitcoin hos Coinbase

Det er mange møter å investere i Bitcoin på. Den ene muligheten er å kjøpe faktiske Bitcoins, det vil si digitalt eierskap til Bitcoin. Slike Bitcoins er som nevnt ikke fysiske, men de er representert ved en digital kode som du oppbevarer i en elektronisk lommebok. Ønsker du å kjøpe faktiske Bitcoins anbefaler vi at du bruker en seriøs Bitcoin-børs, f.eks. Coinbase.com, som er en av de største Bitcoin-børsene.

Steg 1: Du registerer deg enkelt hos Coinbase.com ved å lage en ny brukerprofil. I løpet av registreringen må du legitimere deg med pass, førerkort eller annet ID-kort. Norske brukere anbefales å bruke pass, som du tar bilde av med mobilen din og enkelt laster opp. Husk at bildet må være av god kvalitet, så det kan være at du må bruke noen forsøk på å få det godkjent. I tillegg må du legge til en bankkonto og verifisere denne. Du får god veiledning underveis.

Steg 2: Når Coinbase-kontoen din er godkjent kan du enkelt og raskt gå i gang med å kjøpe og selge ekte Bitcoins. Du betaler med kredittkort eller ved kontooverføring. Du har også muligheter til å kjøpe andre kryptovalutaer som Ethereum og Litecoin. Dine Bitcoin blir lagt i din elektroniske lommebok hos Coinbase.

Steg 3 (valgfritt): Selv om den elektroniske lommeboken hos Coinbase er sikker, så er det enda sikrere å opprette en egen Bitcoin-lommebok som ikke er knyttet til en tredjepart. Man har nemlig sett eksempler på at børser har blitt hacket tidligere. En uavhengig Bitcoin-lommebok oppretter du enkelt hos Blockchain.info/wallet. Følger du alle sikkerhetsstegene som anbefales så er lommeboken i teorien umulig å hacke. Etter at den uavhengige lommeboken er opprettet, blir du tildelt en egen digital adresse til lommeboken. Denne kan du lime inn hos Coinbase og overføre dine Bitcoins til din uavhengige lommebok.

Investere i Bitcoin med eToro

Dersom du ønsker å komme i gang med investering i Bitcoin på en enda enklere å raskere måte, så har du muligheten til å bruke tradingsplattformen eToro.com. Her kan du handle Bitcoin som derivater (CDF). Du eier ingen faktiske Bitcoins, men du vedder på om prisen på Bitcoin vil stige eller synke. Slik investering i Bitcoin passer bra for deg som gjerne ønsker å kjøpe og selge Bitcoin raskt når prisen stiger og synker. Hos eToro kan du også handle en rekke andre aksjer og valutaer – i tillegg til hundrevis av kryptovalutaer, og dette er en av de mest populære tradingsplattformene på nettet.

Steg 1: Registrer en ny brukerkonto hos eToro.com. Under registreringen må du være forberedt på å identifisere hvem du er, men registreringsprosessen går mye raskere enn hos Coinbase.

Steg 2: Med en gang du er registrert vil du umiddelbart kunne legge til et kredittkort, og begynne å invester i Bitcoin eller andre valutaer. eToro har også en smart kopifunksjon der du kan kopiere andre suksessfulle tradere og på den måten foreta de samme kjøpene og salgene som disse gjør automatisk.

Les også: Guide til å kjøpe Stella Lumens (XML)

Husk at trading med derivater er volatilt. Du bør derfor aldri trade for mer enn du har råd til å tape.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *